Wat is een rommelroute?

Veelal zijn mensen bekend met een rommelmarkt, ook tijdens Koningsdag gaan mensen massaal naar de Koningsmarkt. Een Rommelroute valt ook onder deze categorie, het enige grote verschil is dat jij niet met je spullen ergens naar toe moet, maar dat bezoekers naar jou toe komen. Een Rommelroute is overgewaaid uit Amerika waar Garage Sales al jaren een begrip zijn. Een Rommelroute is dan ook eigenlijk het zelfde idee, het staat daarom ook wel bekend als een garageverkoop. Ondanks dat de naam het doet denken is er geen vaste route die de bezoekers dienen te volgen. Ze kunnen zelf hun eigen route uitstippelen, alle deelnemers zijn weergegeven op een kaart die zowel digitaal als op papier beschikbaar is. 
 
Mensen verkopen op hun eigen terrein (Voortuin, Oprit, Garage, ect.) hun oude overbodige spullen. Voorwerpen die verkocht worden zijn onder meer: kleding, boeken, speelgoed, huishoudelijke spullen, doe-het-zelfmateriaal, tuingereedschap, sportartikelen, enzovoorts. De rommelroute vinden vaak plaats in groter verband dat meerdere mensen uit een wijk of dorp op de zelfde dag een garageverkoop houden. Voor de verkopers is het een leuke manier om hun huis op te ruimen en daarnaast ook een extra zakcentje te verdienen.
 
Bezoekers komen vaak al voor de openingstijd kijken of er al mensen bezig zijn met opbouwen. Dit zijn vaak de professionele(re) kopers die wat de spullen ook weer doorverkopen. Daarnaast zijn er veel mensen, waaronder ook gezinnen, een rommelroute als een dagje uit zien om nog wat leuke dingen spulletjes te kunnen kopen.
 
Door goede promotie wordt er voor gezorgd dat bezoekers weten dat de Rommelroute op die dag plaats vind. Wij als organisatie van Rommelroute Herten/Merum/Ool zorgen voor deze promotie en alle andere dingen eromheen. Het enige wat u moet doen is zorgen dat uw oude spulletjes netjes uitgestald worden op uw eigen terrein zodat de bezoekers kunnen snuffelen en bij u wat kunnen kopen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb